Bobuľky červeného, respektíve ružového korenia, majú mäkkú vonkajšiu šupku s jemnou ovocnou chuťou. Vnútorná časť plodu má jemne pálivú chuť, ktorá po jedle dlho pretrváva.Korenie je celosvetovo najpoužívanejším korením. Na korenie čierne sa bobule zberajú krátko pred zrelosťou a po niekoľko dní sa sušia, kým nedostanú svoj čerhnohnědý zvráskavené vzhľad. Biele korenie sa zbiera neskôr a získava sa z plne zrelých oranžovočervených plodov. Tie sa máča vo vode, začnú kvasiť a šupka plodu sa následne oddelí od svetlého jadra, ktoré sa sušia na slnku a poznáme ho ako biele korenie. Zelené korenie sa vyrába z nezrelých čerstvých a nelúpaných plodov a tie sa nakladajú do slaného a kyslého nálevu. Ak rovnakým spôsobom nakladáme zrelé plody, vznikne korenie červený.
Krajina pôvodu: Brazília, India
KORENIE RUŽOVÉ CELÉ
- Kód produktu: 11020
- Váha: 0.25 kg
- Dostupnosť: Na sklade
-
10.17€
- Bez dane: 8.55€