Curry, niekedy tiež nazývané "kari" či "karí", je ako zmesou k...
Curry, niekedy tiež nazývané "kari" či "karí", je ako zmesou korenia, tak názvom pokrmu typického pre Indiu. Čoby zmes môže mať mnoho rôznych obmien a variácií, od jemných po ostrejšie. Známymi sú predovšetkým indickej, thajskej, javánské či angl..
Táto slabo ostrá zmes pochádza z Indie. Hodí sa na mäso varené...
Táto slabo ostrá zmes pochádza z Indie. Hodí sa na mäso varené v paradajkovej či cibuľovej šťave, grilovanú hydinu, rožnenie, prípravu minútok, mletá mäsa a karbonátky, šošovkové alebo fazuľovú polievku, ryžových jedál a na ochutenie jogurtových ..
Kardamom, niekedy tiež nesprávne nazývaný "kardamon", patrí k ...
Kardamom, niekedy tiež nesprávne nazývaný "kardamon", patrí k jedným z najstarších druhov korenia sveta a tiež medzi najcennejšie hneď po šafranu a vanilke.Jeho vôňa je aromatická, ale sladkastá, ovocná a prenikavá. Chuť obsahuje náznak gáfru ale..
Kardamom, niekedy tiež nesprávne nazývaný "kardamon", patrí k ...
Kardamom, niekedy tiež nesprávne nazývaný "kardamon", patrí k jedným z najstarších druhov korenia sveta a tiež medzi najcennejšie hneď po šafranu a vanilke.Jeho vôňa je aromatická, ale sladkastá, ovocná a prenikavá. Chuť obsahuje náznak gáfru ale..
Klinček patrí medzi jedno z najstarších korení vôbec - prvýkrá...
Klinček patrí medzi jedno z najstarších korení vôbec - prvýkrát sa spomína v indických a čínskych spisoch.Jeho vôňa je silne aromatická, príjemná a teplá, s náznakom korenia a gáfru, chuť ovocná, ale zároveň má naliehavú ostrá, pálivá a horká a v..
Klinček patrí medzi jedno z najstarších korení vôbec - prvýkrá...
Klinček patrí medzi jedno z najstarších korení vôbec - prvýkrát sa spomína v indických a čínskych spisoch.Jeho vôňa je silne aromatická, príjemná a teplá, s náznakom korenia a gáfru, chuť ovocná, ale zároveň má naliehavú ostrá, pálivá a horká a v..
Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyz...
Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyznačujú karamelovú, ovocnou alebo údenú príchuťou, zatiaľ čo iné ľahko dráždi a páli v nose. Chuť kolíše od sladkasto údené po vyzretou a plnú alebo jemne pálivú s náznakom horkosti.Kra..
Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyz...
Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyznačujú karamelovú, ovocnou alebo údenú príchuťou, zatiaľ čo iné ľahko dráždi a páli v nose. Chuť kolíše od sladkasto údené po vyzretou a plnú alebo jemne pálivú s náznakom horkosti.Kra..